Tuesday, June 29, 2010

Buradan karşısı daha mavi

    Yok yok, buranın karşısı değil. Bu taraf geçen haftanın macerası idi. Dağın maceracısı çokmuş: kimi normal yoldan çıkıp, bisikletle patikalardan inermiş, kimileri de dağdan aşağıya atıyor kendini paraşüte güvenip :) 

    Evet işte o tepelerin ardı deniz. Şehir bir dağ ile bir tepe arasında alabildiğine uzanmış. Ne güzel bir gün öncesinden karşı taraf kendini açıkça gösteriyordu, fakat oradan dağa bakınca pek açık bir görüntü almak mümkün olmadı. Kirlilikten mi desem, buluttan mı yoksa bulut olamamış parçacıklardan mı desem dağ kendini göstermedi ertesi günü. Yandan uzanan el bana gidilecek tarafları gösteriyor: Gündoğdu, oradan aşağı Kurşunlu, sonra yan yan Mudanya.
(Son cümle tamamlanamadan bir bölünme oldu, annem tarafından ekmek ve yufka almaya gitmem gerekçesiyle, yazı bekler patatesler kızarıyor neticesinde :) Ben yolda, acaba diyorum şimdi Texas'daki SciPy10 eğlencesinde olmak nasıl olurdu diye söyleniyorum kendi kendime, ya da Oregon'daki Bulut Fiziği konferansında geziniyor olup, poster sunmak, makalelerde ve kitaplarda adlarını gördüğümüz kişilerle karşılaşıp iki laf yapmak hiç fena olmazdı.)

    Karşısı yalnızca daha mavi değil, ayrıca daha da yeşil. Yol boyu isteyene zeytinlik, sahibine incirlik, yoldan geçenine çamlıklar dizili. Kimi dut vardı, kimi erik, şeftali, armut yemek isteyenine. Ara ara çeşmelerde vardı yol boyunda, ama su içmek isteyeni dağa çıkmalı...

    Bu resmi yukarıdakinin önüne koyunca körfeze baktığımız anlaşılıyordur sanırım. Aslında tepeden denize inince kanoya tekneye binip karşı tarafa kürek çekmek vardı. Belki ileride; tepeler yeşilini, deniz de mavisini korumaya devam ederse...

    Her inişin bir çıkışı varmış. Gerçi bisikletler güzel güzel poz verse de, elde taşındılar epeyce. Özellikle bu çıkış dağa çıkışın çok benzeri, yalnız bir farkla; burası 5-10 dakikada tükenip yine aşağıya akıyor, fakat dağ yolunda buna benzer en az 100 tanesi aşılmayı bekleyen. 

    Bu sefer N900'ün şarjı tam doluydu yola çıkmadan. Bizim gezi yaklaşık 10 saat sürsede hem resimler hem de yol koordinatları bu kez bir aksiliğe uğramadılar. Bu yukarıdaki Runsaturday sitesinden; GPS olunca gezi daha başka bir hal oluyor. Gerçi yol boyu halinden memnun olmayanlar olsa da, bol iniş-çıkışlı ve bol manzaralı, yine son dönüş kısmı geceye kalan eğlenceli bir bisiklet turu oldu. 

No comments:

Post a Comment